zondag 13 juni 2010

Een fris hoofd

De eerste twee weken zonder televisie zitten er op! Wat was er niet? Twee weken geen Jan de Hoop (ja, ik mis Jan nog steeds..sue me!), geen verkiezingsdebat of uitslagenavond gezien en geen vuvuzela-irritaties.

Maar wat was er dan wel?

Tijd? Dat viel tegen. Want ongeveer gelijktijdig met #mgtv ontstond er een hardnekkige verkoudheid waardoor ik tot op de dag van vandaag hoest als een zeehond met bronchitis. En zo'n zeehond kun je, bleek, het beste in bed stoppen met fijn leesvoer in de hand. Zo zagen een aantal avonden er dan ook uit. Hierdoor ben ik wel bijna door 'Ik haal je op, ik neem je mee' heen, heb ik 'Bloghelden' bijna uit, ben ik al gestart in 'Niemandsland' en heb ik twee Viva's en een Intermediair gelezen.

Steun. Een verjaardag maakte de zaterdagavond een piece of cookie. Gastvrouw Gea vermeldde bij binnenkomst zelfs dat ik met een gerust hart de woonkamer kon betreden: de tv stond niet aan. Dinsdagavond kwamen twee collega's mijn beroemde curry proeven en woensdagavond kookte de vriend van collega Joanne voor me. Zij waren zelfs zo aardig om de verkiezingsuitslag alleen via de radio te volgen.

Nu het WK van start is gegaan, is de tv-dichtheid in de openbare ruimte ook sterk toegenomen. Nu draait deze uitdaging er voornamelijk om thuis niet meer voor de tv te hangen, maar je moet de kat, eh...zeehond natuurlijk niet op het spek binden. Als ik het kan vermijden, doe ik dat dus. Zo zat ik gisteren tijdens een lunch netjes met mijn rug naar de tv:Dit scherm op Den Haag Centraal was bijna niet te ontwijken:Nu ik op de helft ben, kan ik al een aardige balans opmaken. Ik mis de tv 's avonds helemaal niet. Ik vind het heerlijk om nu alle tijd voor een boek te hebben en merk dat ik veel minder moe ben. Toch vind ik het lastig om activiteiten te verzinnen die niets met een computerscherm, Twitter, iPad, boek of tijdschrift te maken hebben en waarmee ik wel gewoon even kan relaxen.

Ik mis de tv 's ochtends nog wel. Rustig wakker worden voor de tv met een kop koffie en een bakje muesli blijkt muurvast in mijn systeem te zitten. Een goed alternatief hiervoor heb ik nog niet gevonden. Het voordeel is wel dat mijn ontbijttijd drastisch gedaald is.

Maar het grootste voordeel van twee weken geen tv is dat ik een stuk frisser in mijn hoofd ben en dat ondanks de onsmakelijke symptomen van de verkoudheid! Ik kop de volgende twee weken dan ook met gemak in, schat ik zo.

5 opmerkingen:

 1. Ik vind het erg knap dat je dit doet en volhoudt! Zelf kijk ik heel weinig tv, maar ik kijk wel veel series en programma's op mijn laptop, die zou ik niet een maand kunnen missen ben ik bang! Wat Jan de Hoop betreft; die is sinds een week ofzo op vakantie dus daar mis je nu niks aan, fijn hè? Zijn vervangster haalt het lang niet bij hem namelijk. Succes met de tweede helft van je uitdaging!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Via de link van de master lees ik af en toe jou blog. Ik heb ook lang zonder tv geleefd, gewoon om dat ie kapot was en ik mijn geld elders aan moest besteden, maar een vervanger van de tv in de ochtend is de radio eventueel aangevuld met de krant. Is echt helemaal niets mis mee.

  Succes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben begin mei verhuisd en heb besloten mijn tv niet mee te nemen, omdat ik er te vaak doelloos achter bleef hangen en zo heel veel tijd verloor die ik ook aan andere dingen had kunnen besteden. Mis de tv helemaal niet eigenlijk (en geloof me, ik keek veel!). Succes ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bedankt voor de up-date :-D
  Klinkt goed! Ik zou het bijna zelf gaan overwegen...

  Houd vol!! (Deze kan ook weer onder het kopje steun)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. 's ochtends een krantje bij het ontbijt doet wonderen :-)

  BeantwoordenVerwijderen