donderdag 3 juni 2010

Ontwenningsverschijnselen #mgtv

De uitdaging gaat me niet in de koude kleren zitten. Amper bekomen van de eerste tv-loze avonden lag ik dinsdag de gehele dag ziek in bed.Na vele uren extra slaap, was ik klaar met mijn bed en wilde ik niets liever dan onder mijn dekbed op de bank tv-kijken. Desnoods een paar van die slechte Tell Sell-reclames of zielige dieren die gered moeten worden op Animal Planet. Maar nee, dekbed, bank en boek it was.

Gelukkig sta ik niet alleen in mijn strijd tegen de tijdvretende tv. Via Twitter en de reacties op dit blog laten veel mensen weten ook al tijden geen tv meer te kijken. Sommigen hebben het hele apparaat zelfs weggedaan of het kabelabonnement opgezegd. Omdat ik nog rekening te houden heb met mijn zusje en huisgenote Mariska, zal dat hier niet gaan lukken. Maar de tips die ik binnenkrijg, zijn wel erg handig! Om ze bij de hand te houden, verzamel ik ze hier in de rechterkolom. Ik hoor gelukkig alleen positieve ervaringen van een leven zonder tv, dus dat geeft de burger moed. En met alle succeswensen en steunbetuigingen zou ik fluitend de maand door moeten komen.

Om het risico op verveling tijdens de maand zonder tv zoveel mogelijk te beperken, kreeg ik van @Boekenmeer een ebook aangeboden: Niemandsland van Guurtje Leguijt. Bedankt Arjen! Het boek staat klaar in mijn iBooks.

Ik ben nu halverwege het boek Bloghelden van Frank Meeuwsen. Het boek, prachtig opgemaakt door @10inc en @Rust, beschrijft de geschiedenis van 10 jaar webloggen in Nederland en leest heerlijk weg. Zeer geschikt om de eerste dagen #mgtv door te komen.

Voor weblogbegrippen was ik er met mijn eerste weblog ook redelijk vroeg bij: september 2002. Toen was ik nog heel schattig Pretty in Pink en schreef ik überkneuterige blogstukjes. Toch lazen ruim 100 unieke bezoekers per dag mee met mijn 'avonturen' tijdens een Oriflameparty, de kerstdagen of onze nieuwe vissen in de vijver...Dat waren nog eens tijden! Dat ik met die pareltjes Bloghelden niet gehaald heb, verbaast me. Gelukkig heeft Frank het goed gemaakt door een blog te wijden aan mijn uitdaging.

6 opmerkingen:

 1. Ga je ook geen voetbal kijken???

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik hou echt zoveel meer van boeken dan van tv. :) Op mijn LinkedIn pagina vind je mijn aanraders qua boeken. Laatst gelezen: Gary Vaynerchuk - Crush it! Over hoe je je passie tot business kunt maken. Ben nu Eckart's Notes aan het lezen. Zo zonder tv lees ik veel meer!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @elsje Ik ga ook geen voetbal kijken... Geen tv is geen tv.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hele goede actie Natas! Gelukkig zijn iPhoneontwikkelingen gewoon online te volgen;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hé Natas,

  Dat je geen voetbal 'mag' kijken, vind je natuurlijk wel heel vervelend... ;-)

  In ieder geval wel fijn dat het de afgelopen dagen mooi weer was, een goede reden om naar buiten te gaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. En, en, en, hoe gaat het? Je moet ons wel een beetje op de hoogte houden! Daar heb je nu toch ook wel een heel klein beetje tijd voor???

  BeantwoordenVerwijderen